Brownie met walnoten en chocolade – onweerstaanbaar recept
Heb je zin om jezelf te verwennen met de perfecte combinatie van romige chocolade en knapperige walnoten? 🍫🌰 Dan is dit eenvoudige en onweerstaanbare recept voor brownie met walnoten en chocolade precies wat je zoekt. Serveer hem warm met een bolletje vanille-ijs of laat hem afkoelen en geniet er de volgende dag van.
Ingrediënten voor 8 personen
- 200 g pure chocolade
- 125 g boter
- 150 g suiker
- 2 eetlepels bloem
- 4 verse eieren
- 1 flinke hand walnoten (in stukken gebroken)
- Optioneel: een snufje zout en een theelepel bakpoeder/bicarbonaat
Bereidingswijze
Stap 1
Smelt de chocolade samen met de boter (in stukjes) in een pannetje op laag vuur of au bain-marie. Roer regelmatig. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 2
Doe het gesmolten chocolade-botermengsel in een kom en voeg de suiker toe. Meng goed.
Stap 3
Voeg de eieren één voor één toe en roer stevig na elk ei.
Stap 4
Meng de bloem erdoor, gevolgd door de stukjes walnoot. Voeg eventueel een snufje zout en bakpoeder toe.
Stap 5
Giet het beslag in een ingevet bakblik en bak ongeveer 20 minuten in de oven. De brownie mag vanbinnen nog een beetje smeuïg zijn.
Tips & variaties
- Vervang walnoten door pecannoten of een mix van noten en gedroogd fruit.
- Voor een extra nootachtige smaak: vervang een deel van de boter door walnotenolie of hazelnootolie.
- Voor een vegan brownie: vervang de boter door plantaardige olie en de eieren door 3 geprakte bananen. Dit geeft een verrassende twist aan de smaak.
Geniet van je zelfgemaakte brownie! En vergeet niet: het beslag uit de kom snoepen hoort er natuurlijk bij 😉
Ontdek meer noten voor in jouw recepten
Heb je na deze brownie zin gekregen om meer te bakken of experimenteren met noten? 🌰 Bekijk dan onze uitgebreide selectie in de noten categorie en kies jouw favorieten voor de lekkerste creaties.
Laat een reactie achter