Eet jij al regelmatig in de ochtend chiapudding en heb je zin in een nieuwe variatie? Of probeer je juist voor het eerst een chiapudding? Met de volgende twee recepten heb je er gegarandeerd nieuwe favoriete ontbijtjes bij. Ze zijn voedzaam, lekker en eenvoudig te maken.
Chiapudding met appel en kaneel
Ingrediënten
- 250 ml melk
- 40 g chiazaad
- 100 g pompoen, gepureerd
- ½ appel, in blokjes
- 1,5 tl honing
- ½ tl kaneel
- ½ tl nootmuskaat
- Een handje notenmix
Bereiding
- Doe de melk in een kom en roer het chiazaad erdoor.
- Voeg de pompoenpuree, appel, honing, kaneel en nootmuskaat toe en roer goed.
- Zet het mengsel een nacht in de koelkast.
- Haal het de volgende ochtend uit de koelkast, hak de noten grof en strooi erover.
Chiapudding met chocolade en framboos
Ingrediënten
- 250 ml (amandel)melk
- 45 g chiazaad
- Een hand frambozen
- 1 el Griekse yoghurt
- 5 dadels
- 1,5 el cacaopoeder
- ½ tl kaneel
- Snufje zout
Bereiding
- Doe de melk samen met de dadels in de blender en mix kort.
- Voeg de cacaopoeder toe en mix opnieuw.
- Voeg het chiazaad, kaneel en zout toe en mix nog 1 minuut op lage stand.
- Zet het mengsel een nacht in de koelkast.
- Serveer met een lepel Griekse yoghurt en frambozen. Eventueel met kokossnippers.
Met deze twee varianten kun je variëren en heb je altijd een voedzaam en makkelijk ontbijt bij de hand.
Laat een reactie achter