Een goed begin van de dag
De dag begint natuurlijk met een goed ontbijt. Nu kan je kiezen voor verschillende dingen als brood, toast, cornflakes of misschien wel gebakken eieren met spek. Maar heb je wel eens gedacht aan een schaaltje kwark met noten?
Waarom kwark zo gezond is
Kwark is eigenlijk heel erg verse kaas. Het heeft een zachte smaak en bevat naast veel eiwitten ook calcium en de vitamines B2 en B12.
- Eiwitten zijn belangrijk voor de opbouw van de spieren.
- Calcium is goed voor het behoud van botweefsel.
- Vitamines B2 en B12 ondersteunen je energieniveau.
Noten maken je kwark nog lekkerder
Hoe maak je een schaaltje kwark nu nog lekkerder en voedzamer? Een handje noten doet wonderen en is nog gezond ook! Het beste en lekkerste is om gemengde noten in de kwark te doen.
Elke noot is namelijk verschillend wat betreft de samenstelling van vetten, vitamines en mineralen. Met name amandelen, hazelnoten, walnoten en pecannoten zijn heel geschikt om door de kwark te mengen.
De voordelen per noot
-
Amandelen
Amandelen zijn een bron van vitamine E. Vitamine E is een antioxidant en beschermt de cellen, bloedvaten en organen. -
Hazelnoten
Hazelnoten bevatten veel vitamine B11, oftewel foliumzuur. Dit is goed tegen trombose en aderverkalking. -
Walnoten
Walnoten bevatten melatonine, wat goed helpt bij het reguleren van de nachtrust. -
Pecannoten
Pecannoten bevatten veel zink. Zink is belangrijk voor het immuunsysteem en bij een aantal stofwisselingsprocessen.
Voor al deze noten geldt dat ze veel onverzadigde vetten bevatten. Ze helpen bij het verlagen van het cholesterol en ze zijn geschikt voor mensen met diabetes.
Extra tip: voeg fruit toe
Om je kwark helemaal af te maken kun je er nog wat vers fruit doorheen doen. Je hebt dan geen extra suiker meer nodig.
Eetsmakelijk!
Shop nu jouw favoriete noten
Ben je geïnspireerd geraakt? Bekijk dan ons ruime assortiment verse noten en maak je ontbijt nog lekkerder:
Laat een reactie achter