Eenvoudig recept voor een heerlijke walnotentaart
Zou je graag een smakelijke walnotentaart willen bakken? Dit recept met zeven ingrediënten is zo simpel dat het echt niet kan mislukken. Je kunt het beschouwen als een basisrecept. Eventueel zou je de appelstukjes kunnen vervangen door kleine stukjes peer of abrikoos. Je kunt het beste een ronde springvorm gebruiken met een doorsnede van ongeveer 25 cm.
Ingrediënten
- 100 g zelfrijzend bakmeel
- 250 g poedersuiker
- 6 eieren (eidooiers en eiwitten gescheiden)
- 325 g gepelde walnoten
- 50 g rozijnen
- 2 zoete appels
- 1 el honing
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed de springvorm (bodem en randen) met bakpapier.
- Hak de walnoten grof en leg ongeveer 10 hele walnoten apart voor de decoratie.
- Meng de fijngehakte walnoten met 50 g poedersuiker in een schaal.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.
- Klop de 6 eidooiers met de overige 200 g poedersuiker tot een gladde, lichtgele crème.
- Roer dit door de walnoten. Voeg vervolgens het bakmeel, de appelstukjes en de rozijnen toe en meng goed.
- Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag.
- Giet het beslag in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar.
- Controleer met een tandenstoker: komt die er droog uit, dan is de taart klaar.
- Halveer de apart gehouden walnoten en plak ze met een beetje honing bovenop de taart als decoratie.
Tip: Serveer de taart lauwwarm met een lepel slagroom of een bolletje vanille-ijs.
Wil je dit recept zelf proberen? Bestel hier direct je gepelde walnoten.
Laat een reactie achter