Granola met noten – eenvoudig en gezond recept
Wil jij genieten van een lekker en gezond tussendoortje? Probeer dan eens zelfgemaakte granola. Deze krokante notenmengeling is heerlijk met een bakje (plantaardige) yoghurt, om repen van te maken of gewoon om van te snoepen.
Het grote voordeel van zelf granola maken is dat je zelf bepaalt hoeveel vet en suiker je gebruikt. Zo creëer je eenvoudig een gezond en voedzaam tussendoortje. Wil je weten hoe je op een natuurlijke manier granola kunt maken? Lees dan verder.
Ingrediënten
- Speltvlokken
- Zonnebloempitten
- Pompoenpitten
- Hazelnoten wit
- Amandelen bruin
- Pecannoten
- Gemalen kokos
- Rozijnen
- Kokosolie
- Kaneel
- Honing
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 150 °C.
- Kies je favoriete noten en zaden om jouw granola mee samen te stellen.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en strooi hier de noten, zaden en pitten naar smaak over uit.
- Voeg twee theelepels vloeibare kokosolie toe, samen met kaneel, gemalen kokos en honing naar smaak.
- Meng alles goed door elkaar door de bakplaat licht te schudden of met een vork te mengen.
- Bak het mengsel 15 tot 30 minuten, totdat alles krokant is.
- Laat afkoelen en voeg tot slot de rozijnen toe.
Bewaren en variëren
Een gezond tussendoortje of ontbijtje heb je zo zelf gemaakt. De granola is ongeveer drie weken houdbaar in een goed afgesloten pot. Maak gerust een grotere voorraad, zodat je altijd iets lekkers en voedzaams in huis hebt.
Gebruik de granola ook om repen te maken of voeg toe aan baksels zoals muffins of koekjes. Experimenteer met verschillende noten, zaden en smaakmakers voor jouw perfecte mix.
Bestel je noten eenvoudig online
Voor de lekkerste noten om je granola mee te maken, ga naar nootzaak.nl/collections/noten.
Laat een reactie achter