Recept amandelmeel citroencake

Recept amandelmeel citroencake

Op zoek naar een heerlijk recept amandelmeel citroencake? Deze luchtige cake met frisse citroenglazuur is zacht, nootachtig en volledig glutenvrij dankzij het gebruik van amandelmeel. Ideaal voor bij de koffie of als verwenmomentje tussendoor.

Ingrediënten

Cake:

  • 200 g amandelmeel
  • 4 eieren
  • 200 g kristalsuiker
  • 1 tl kaneel
  • Rasp van 1 citroen (alleen het gele deel)

Glazuur:

  • 1,5 el citroensap
  • 150 g poedersuiker

Benodigdheden:

  • Cakevorm van 30 cm
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Bekleed de bodem van de cakevorm met bakpapier en vet de zijkanten in.
  2. Verwarm de oven voor op 150°C (heteluchtoven).
  3. Klop de eieren, kristalsuiker, kaneel en citroenrasp in een grote kom tot een luchtig mengsel. Zeef het amandelmeel boven het beslag en meng het voorzichtig door tot alles goed gemengd is.
  4. Schenk het beslag in de cakevorm en bak de cake circa 30 minuten in het midden van de oven. Controleer de gaarheid met een satéprikker; komt deze er schoon uit, dan is de cake klaar.
  5. Haal de cake uit de oven en laat volledig afkoelen op een rooster.
  6. Meng het citroensap met de poedersuiker tot een glad glazuur en bestrijk de afgekoelde cake ermee.

Tips

  • Voeg voor extra citroensmaak wat citroenrasp toe aan het glazuur.
  • Bewaar de cake goed afgesloten; hij blijft zo meerdere dagen zacht.

Aan de slag met amandelmeel

Voor dit recept amandelmeel citroencake gebruik je fijn gemalen amandelmeel. Bestel het hier bij Nootzaak.nl en begin direct met bakken. Ons amandelmeel is 100% puur, glutenvrij en rijk aan eiwitten, verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden van 1 kg tot 12,5 kg.


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Deze site wordt beschermd door hCaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van hCaptcha zijn van toepassing.


You may also like

Bekijk alles
Example blog post
Example blog post
Example blog post